ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλι Ρεν: Έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης

14:45 - 29 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Η αποφασιστικότητα και οι θαραλέες αποφάσεις που ελήφθησαν το 2012 από τους Ευρωπαίους για τη βιωσιμότητα της Ευρωζώνης εξάλειψαν τους κινδύνους για τη διάλυση της Ευρωζώνης επεσήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομιας, Όλι Ρεν.

Σε ομιλία που είχε σε κοινή συνεδρίαση μελών των εθνικών Κοινοβουλίων των χωρών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Όλι Ρεν τόνισε ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν πέρσι τη διάλυση της Ευρωζώνης.
«Πριν από ένα χρόνο κυριαρχούσε η αβεβαιότητα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και υπήρχε ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ιταλία και την Ισπανία» επισήμανε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις προόδους που σημειώθηκαν στο "καθοριστικό 2012" παραμένουν μεγάλες προκλήσεις, όπως η υψηλή ανεργία και η περιορισμένη οικονομική ανάπτυξη.
Ο Όλι Ρεν εξέφρασε ακόμη ικανοποίηση για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας που παρατηρείται στην Ελλάδα, μετά από τις απώλειες που σημειώθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια.

 

"Κουλτούρα σταθεροποίησης στο Βορρά, "κουλτούρα αμοιβαιοποίησης" στο Νότο.
Σε γενικές γραμμές, αναγνώρισε ότι η επίλυση της κρίσης δεν μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, η οποία "πνίγει" την ανάπτυξη, αλλά ότι απαιτείται δέσμη λύσεων, που συνδυάζουν την "κουλτούρα της σταθεροποίησης", που κυριαρχεί στον κοινοτικό Βορρά και την "κουλτούρα της αμοιβαιοποίησης" που επικρατεί στον κοινοτικό Νότο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.