ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Εμπλοκή Σαρκοζί σε σκάνδαλο για την ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

17:58 - 29 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Τη συμμετοχή του πρώην Προέδριου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (UEFA), Μισέλ Πλατινί σε σκάνδαλο για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 αποκαλύπτει το γνωστό αθλητικό περιοδικό, France Football.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τον 20σέλιδο φάκελο που παρουσιάζεται η αραβική χώρα ουσιαστικά εξαγόρασε τις ψήφους που χρειαζόταν από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για να εξασφαλίσει την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022.

Μάλιστα οι Γάλλοι αναφέρουν ότι ο Μισέλ Πλατινί ήταν παρόν σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί στον πρωθυπουργό του Κατάρ, όπου σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «εξασφαλίστηκε» η γαλλική ψήφος.

Το Κατάρ εξασφάλισε τον Δεκέμβριο του 2010 την διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 με 14 ψήφους από τις 22 των μελών της εκτελεστικής επιτροπής «νικώντας» τις υποψηφιότητες των ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας.

Λίγο αργότερα ο κ. Πλατινί ομολόγησε ότι ψήφισε υπέρ του Κατάρ λέγοντας ότι «πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πάει η διοργάνωση και σε κάποιο καινούριο μέρος του πλανήτη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.