ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Πάγωμα μισθών για το 2013 θέλουν οι βιομήχανοι - Στις «επάλξεις» τα συνδικάτα

14:18 - 30 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Τη θέση ότι δεν πρέπει να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς το 2013 διατύπωσε η Ομοσπονδία Εργοδοτών Βιομηχάνων και το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι συνδικαλιστές έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το αίτημα αυτό των Κυπρίων βιομηχάνων «βόμβα» στα θεμέλια της εργατικής ειρήνης, προειδοποιώντας παράλληλα με δυναμικές κινητοποιήσεις. Πάντως ο Μ.Πήλικος, γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών Βιομηχάνων, υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αυξήσεις.

 

«Βρισκόμαστε σε μια έκτακτη κατάσταση και προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διατηρήσουμε εν ζωή τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας. Κάθε εβδομάδα κλείνουν τρεις επιχειρήσεις, ενώ άλλες δεν μπορούν να καταβάλουν ούτε τους μισθούς» είπε ο κ.Πήλικος, τονίζοντας ότι με την απόφαση αυτή δεν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις.


«Αυτό θα ισχύσει μόνο για το 2013. Αν πάει καλά η οικονομία από του χρόνου θα δοθούν και αυξήσεις» τόνισε ο κ.Πήλικος.


Από την πλευρά του γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου (ΣΕΚ) Νίκος Μωυσέως, δήλωσε ότι με την απόφασή της η ΟΕΒ δείχνει ότι δεν σέβεται τον κοινωνικό διάλογο και καταστρατηγεί τις συλλογικές συμβάσεις. «Αν η εργοδοτική πλευρά εμμείνει στη θέση αυτή, το συνδικαλιστικό κίνημα θα αντιδράσει και θα εφαρμόσει σε κάθε επιχείρηση ξεχωριστά τις πρόνοιες του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων, χωρίς να αποκλείεται και η απεργία» είπε ο κ.Μωυσέως, υπογραμμίζοντας ότι είναι ελάχιστες οι συμβάσεις που προβλέπουν αυξήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:22 - 30 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.