ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες

00:57 - 31 Ιαν 2013 | Ειδήσεις
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ή θέλουν να μεταφέρουν την εμπειρία τους σε νεότερους επιχειρηματίες.

Το στήσιμο μιας καινούριας επιχείρησης προϋποθέτει μια πλειάδα παραγόντων όπως το κεφάλαιο, την ιδέα και την όρεξη. Όμως ο πιο βασικός παράγοντας για να ευδοκιμήσει μια νεοσύστατη επιχείρηση είναι η εμπειρία. Με την βοήθεια του προγράμματος Erasmus για νέους επιχειρηματίες μπορούν πλέον όσοι θέλουν, να διαμείνουν για ορισμένο χρονικό διάστημα σε κάποια χώρα της ΕΕ και να ανταλλάξουν εμπειρίες με καταξιωμένους επιχειρηματίες που θα τους εμφυσήσουν τις γνώσεις που χρειάζονται για να πετύχουν και στην δική τους επιχείρηση.

 

Τι είναι το Erasmus για νέους επιχειρηματίες

Είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο δίνει σε νέους ή επίδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να μάθουν από έμπειρους επιχειρηματίες πως να διοικούν μικρές επιχειρήσεις σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο νέος επιχειρηματίας πρέπει ταξιδέψει και να παραμείνει σε κάποια χώρα της ΕΕ, όπου θα ανταλλάξει εμπειρίες με κάποιον έμπειρο επιχειρηματία και θα αποκτήσει τις δεξιότητες που απαιτούνται για την λειτουργία της δικής του επιχείρησης.

 

Οφέλη και νέες προοπτικές

Τα οφέλη του συγκεκριμένου προγράμματος είναι πολλά. Εκτός από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που θα αποκτήσει ο νέος επιχειρηματίας, η erasmus enteprenues200παραμονή του σε μια ξένη χώρα μπορεί να του ανοίξει και νέες προοπτικές για την επιχείρηση του. Ο νέος επιχειρηματίας θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει τον κύκλο γνωριμιών του, καθώς και να μάθει πως λειτούργει η ξένη αγορά, κάτι που μελλοντικά μπορεί να του δώσει την δυνατότητα συνεργασίας και με ξένους.

 

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα είτε αν είστε νέος επιχειρηματίας και θέλετε να διευρύνετε τις γνώσεις σας, είτε αν είστε ένας έμπειρος επιχειρηματίας και θέλετε να προσφέρετε τις γνώσεις σας και να γίνετε μέντορας κάποιου νέου επιχειρηματία. Και στις δύο περιπτώσεις το πρόγραμμα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη όπως: την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, ευκαιρίες δικτύωσης σε όλη την Ευρώπη και νέες εμπορικές σχέσεις σε αγορές του εξωτερικού.

 

Ως νέος επιχειρηματίας μπορεί να συμμετέχετε, εφόσον :

  • Έχετε ξεκινήσει την δική σας επιχείρηση τα τελευταία 3 χρόνια.
  • Έχετε ξεκινήσει να σχεδιάζετε την δική σας επιχείρηση και έχετε ένα βιώσιμο πλάνο.
  • Είσαστε μόνιμος κάτοικος σε μια από τις χώρες της ΕΕ
  • Μπορείτε να καλύψετε μέρος των χρημάτων που χρειάζονται για την διαμονή σας, καθώς χρηματοδοτείται εν μέρει από την ΕΕ.
  • Αν είστε έτοιμος να συνεργαστείτε με έναν έμπειρο επιχειρηματία μιας άλλης χώρας αλλά και να συμβάλλετε στην ανάπτυξη της επιχείρησης του.

Ως επιχειρηματίας υποδοχής μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα, εφόσον

  • Είστε μόνιμος κάτοικος σε μια από τις χώρες της ΕΕ.
  • Είστε ιδιοκτήτης-διευθυντής μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης ή είστε ένα άτομο που εμπλέκεται άμεσα στον τομέα της επιχειρηματικότητας των ΜμΕ σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου.
  • Έχετε μια εταιρεία που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.
  • Είστε πρόθυμος να μοιραστείτε τις γνώσεις και την εμπειρία σας με νέους επιχειρηματίες.
Τελευταία τροποποίηση στις 11:18 - 31 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.