ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με την συριακή αντιπολίτευση

11:00 - 01 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Σημαντική εξέλιξη στο διπλωματικό πεδίο για τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να συναντήσει τον επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Μουάζ Αλχατίμπ στο περιθώριο συνεδρίου στο Μόναχο το Σάββατο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Η συνάντηση του Μπάιντεν με την αντιπολίτευση θα αποτελεί ξεκάθαρα δείγμα αμερικανικής υποστήριξης στην πλευρά που αντιμάχεται το καθεστώς Άσαντα. Έρχεται ενώ το κλίμα στην στην περιοχή είναι ακόμα πιο τεταμένο, εξαιτίας των αναφορών για ισραηλινή εναέριοα επιδρομή σε συριακό έδαφος.

 

Συνάντηση Μπάιντεν - Μέρκελ

Ο Μπάιντεν βρίσκεται από σήμερα στην Γερμανία και θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Τη Δευτέρα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρο θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Τρίτη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον, στην τελευταία της ομιλία στους δημοσιογράφους ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, προειδοποίησε το Ιράν και τη Ρωσία για την στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη που προσφέρουν στο συριακό καθεστώς.
Σύμφωνα με την Χίλαρι Κλίντον οι Ιρανοί ευθύς εξαρχής συντάχθηκαν με το καθεστώς Άσαντ και ότι η διατήρηση του συγκεκριμένου καθεστώτος αποτελεί μια από τις προτεραιότητες τους σε διπλωματικό επίπεδο. Είκοσι δύο μήνες μετά την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία, η Κλίντον τόνισε πως «οι Ιρανοί έχουν εμπλακεί σε αυτήν από την αρχή». Επίσης, προέβλεψε ότι αυτή η εμπλοκή της ιρανικής πλευράς θα ενισχυθεί, κάτι που ανησυχεί την αμερικανική κυβέρνηση.

 

Επίθεση Κλίντον στη Μόσχα για στήριξη στη Συρία

Η Κλίντον κατηγόρησε και την Μόσχα που «συνεχίζει να προσφέρει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια» στην Δαμασκό. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την ρωσική πλευρά και για την διπλωματική στήριξη που παρέχει στο συγκεκριμένο καθεστώς στον ΟΗΕ. «Οι Ρώσοι δεν είναι θεατές στην κρίση στη Συρία», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χίλαρι Κλίντον.

 

Γιώργος Σμυρνής

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.