ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραχόι: Η κυβέρνηση είναι σταθερή - Δεν παραιτούμαι

21:24 - 04 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Τις καταγγελίες για χρηματισμό και τις εκκλήσεις από την αντιπολίτευση αλλά και την κοινή γνώμη για παραίτηση απέρριψε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, επιμένοντας ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο. Η Ισπανία, υπογράμμισε ακόμη, θα βγει από την οικονομική κρίση που περνά.

«Η κυβέρνηση είναι σταθερή, το Λαϊκό Κόμμα έχει την πλειοψηφία», τόνισε από το Βερολίνο όπου συναντήθηκε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Το έργο της ισπανικής κυβέρνησης στήριξε η Μέρκελ που επισήμανε: «έχω την εντύπωση ότι όλη η ισπανική κυβέρνηση εργάζεται για να μειώσει την ανεργία και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις».

Την περασμένη εβδομάδα η El Pais είχε δημοσιεύσει έγγραφα που έδειχναν μυστικές, παράνομες πληρωμές σε μέλη του Λαϊκού Κόμματος (PP). Στα έγγραφα αναφέρονταν και πληρωμές για τον ίδιο, συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, κατά την περίοδο 1999-2008.

Κατά την εφημερίδα, τα χειρόγραφα του PP είναι γραμμένα από τον Λούις Μπάρθενας, πρώην ταμία του κόμματος που παραιτήθηκε λόγω της εμπλοκής του σε άλλη υπόθεση διαφθοράς.

Ο Ραχόι αρνήθηκε εκ νέου ότι χρηματίστηκε, «είναι απολύτως ψευδή όσα γράφονται», είπε.

Παραταύτα, αναφέρει το BBC, σε απάντησή του στη συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο έδειξε, κατά τον ισπανικό Τύπο, να υπονοεί ότι μέρος των αποκαλύψεων της El Pais είναι ορθό.

Σε ερώτηση για τις πληρωμές απάντησε ότι «όσα αναφέρονται σε εμένα και εμφανίζονται εκεί [στην εφημερίδα], και όσα αναφέρονται εκεί για κάποιους συναδέλφους μου στο κόμμα, δεν είναι ορθά, εκτός από κάτι που δημοσίευσαν τα μέσα ενημέρωσης».

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με τον γενικό εισαγγελέα να λέει ότι μπορεί να υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να ερευνηθούν οι καταγγελίες.

Παράλληλα, πέρα από την έκκληση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Αλφρέντο Ρουμπαλκάμπα για παραίτηση του Ραχόι, χιλιάδες Ισπανοί βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά του πρωθυπουργού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.