ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλύτερο συντονισμό των συναλλαγματικών πολιτικών ζητά ο Όλι Ρεν

11:51 - 11 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Τον καλύτερο συντονισμό των συναλλαγματικών πολιτικών σε διεθνές επίπεδο ζήτησε σε συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν.

Την ανάγκη συντονισμού εντός των διεθνώνοργανισμών και θεσμών όπως το G7, το G20 και το Διεθνές ΝομισματικόΤαμείο για την αποφυγή πιθανώς καταστροφικών συνεπειών στο παγκόσμιο εμπόριο από ανταγωνιστικές υποτιμήσεις επεσήμανε ο κ. Ρεν σε συνέντευξήτου στο αυστριακό περιοδικό Profil. «Αναγνωρίζω τους κίνδυνους από τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις.Προειδοποιήσαμε πρόσφατα την ιαπωνική κυβέρνηση σχετικά με τα αντίστοιχα βήματα προς την υποτίμηση του γεν», είπε ο Ρεν, προσθέτοντας πως απαιτούνται μεταρρυθμίσεις στο διεθνές νομισματικό σύστημα προκειμένου να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις σημείωσε πως ένα ανατιμημένο ευρώ θα είχε αρνητικό αντίκτυπο κυρίως για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ οι Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και Φινλανδία θα αποδεικνύονταν πιο ανθεκτικές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.