ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Η αξιοποίηση του φυσικού αερίου η απάντηση στο δημόσιο χρέος, λέει ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ

20:50 - 14 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Στην πρόθεση της Κύπρου να χρησιμοποιήσει μερίδιο των μελλοντικών εσόδων από τις πωλήσεις φυσικού αερίου για να αποπληρώσει δημόσιο χρέος αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας και υποψήφιος για την Προεδρία της Κήπου κ. Σταύρος Μαλάς σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την Νορβηγία ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι μέρος των εσόδων από το φυσικό αέριο θα πρέπει να αξιοποιηθεί ως αποθεματικό για τις μελλοντικές γενεές.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών με τη Ρωσία, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων για την Κύπρο.

«Θα ενθαρρύνουμε πάρα πολύ δυναμικά την Ρωσία να εμπλακεί στην χρηματοδότηση της Κύπρου, γιατί αυτό θα αποτελεί πολιτική δήλωση και παράλληλα θα βοηθήσει την χώρα», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ.

Αναφερόμενος στο θέμα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος το οποίο έχει εγείρει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΕ ο κ. Μαλάς είπε ότι θα ήταν ανοιχτός σε μια έρευνα, υπό την προϋπόθεση ότι γίνει με τρόπο που θα εγκρίνουν οι κυπριακές αρχές. Ωστόσο, αναρωτήθηκε γιατί πραγματικά άνοιξε αυτή η συζήτηση για την Κύπρο στο παρόν διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.