ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άσμουσεν: Αισιόδοξος για συμφωνία διάσωσης Κύπρου έως τα τέλη Μαρτίου

13:44 - 18 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξέφρασε την Κυριακή την ελπίδα ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία με τη νέα κυβέρνηση της Κύπρου για την διάσωση της νήσου.

Ο κ. Άσμουσεν δήλωσε ότι η συμφωνία θα περιλαμβάνει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ τηρεί ουδέτερη στάση όσον αφορά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη νήσο. Στον πρώτο γύρο της Κυριακής ο Νίκος Αναστασιάδης του συντηρητικού ΔΗΣΥ εξασφάλισε προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του του ΑΚΕΛ Σταύρου Μαλά.
"Χρειαζόμαστε κάποιον να συνομιλούμε και να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα προσαρμογής", είπε ο Asmussen. "Για να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του χρέους, θα χρειαστεί να δούμε, για παράδειγμα, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις. Ο προηγούμενος πρόεδρος το είχε απορρίψει αυτό".
"Τώρα πρέπει να δούμε αν μπορούμε να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου", συμπλήρωσε.
Μιλώντας στην γερμανική κρατική ραδιοφωνία ARD, ο Asmussen είπε ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από ένα χρόνο, χάρη στις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής των κρατών-μελών, στο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις ενέργειες της ΕΚΤ. "Βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο ήταν αδύναμη", δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.