ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Come back του Κατάρ στο Ελληνικό

23:02 - 19 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Come back του Κατάρ στο Ελληνικό
Fund για "προβληματικά assets" δημιουργεί το Εμιράτο.

Το Κατάρ επιστρέφει στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, όπως διαρρέουν κυβερνητικές πηγές. Και για το λόγο αυτό υπεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα και μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού ρήτρες εμπιστευτικότητας. Οι αντιρρήσεις των Αράβων κάμφθηκαν, αφού εστίαζαν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Τελικά, αργά το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι το ενδιαφέρον του Κατάρ αναζωπυρώθηκε.

 

Πρόκειται για επιτυχία της κυβέρνησης, η επιστροφή των Αράβων, την οποία χρεώνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, αρκεί οι διαδικασίες  να τρέξουν γρήγορα.  Στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού υπάρχουν τέσσερις ενδιαφερόμενοι: η βρετανικών συμφερόντων London & Regional Properties, η ισραηλινή Elbit Cochin, ο όμιλος Λάτση με την Lamda Development  και πλέον το Κατάρ. Οι τεχνικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν τον Ιούλιο του 2013, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης που θα υπογραφεί.

 

Fund

Στη δημιουργία νέου επενδυτικού fund, ύψους 12 δισ. δολαρίων προχωρά το Κατάρ.Το νέο fund, που θα ονομάζεται Doha Global Investment, θα εξαγοράζει "προβληματικά" assets στο εξωτερικό, ενώ η Qatar Holding, βραχίονας του ταμείου επενδύσεων κρατικού πλούτου του εμιράτου, θα συμβάλλει με 3 δισ. δολ. στο νέο fund.


H Credit Suisse έχει αναλάβει να παράσχει υπηρεσίες συμβούλου στο νέο fund.

Τελευταία τροποποίηση στις 04:05 - 20 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.