ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρόζο: Αναστολή διεύρυνσης της ΕΕ μετά την ένταξη Ρουμανίας και Βουλγαρίας

19:27 - 25 Σεπ 2006 | Ειδήσεις
Νέα εμπόδια στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας θέτει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει να ανασταλεί η περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ μετά την ένταξη Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Μετά τη συνάντησή του με το Γάλλο πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι η διαδικασία της διεύρυνσης δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να αποφασίσει η ΕΕ ποιο θα είναι το μέλλον της Συνταγματικής Συνθήκης. Μετά την απόρριψη του από τους Γάλλους και τους Ολλανδούς πολίτες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αναβάλει έως το 2007 τη λήψη οποιαδήποτε απόφασης για το Ευρωσύνταγμα.

«Δεν θα ήταν σοφό να προχωρήσουμε με οποιαδήποτε νέα διεύρυνση πριν διευθετήσουμε το ζήτημα του Συντάγματος. Θα ήταν απερίσκεπτο να δεχθούμε νέα μέλη εκτός από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία» τόνισε ο Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Έπιτροπής δήλωσε ότι υπάρχουν όρια στη δυνατότητα της ΕΕ να απορροφήσει νέα μέλη, δίχως κανόνες που θα κάνουν μία διευρυμένη Ένωση να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.