ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλάους Ρέγκλινγκ: "Η Κύπρος συνιστά συστημικό κίνδυνο"

12:25 - 21 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ θεωρεί ότι η Κύπρος συνιστά κίνδυνο για το σύνολο της ευρωζώνης και ότι οι αποφάσεις για το θέμα πρέπει να ληφθούν σύντομα για να αποφευχθεί μία μετάδοση της κρίσης.

 Η κρίση χρέους της Κύπρου ενέχει τον κίνδυνο μετάδοσης στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης εάν δεν υπάρξει σύντομα συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της χώρας, είπε ο επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της ΕΕ την Πέμπτη. 
   "Χρειαζόμαστε μια απόφαση σύντομα διαφορετικά είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μετάδοσης για την ευρωζώνη", είπε ο επικεφαλής του ESM Klaus Regling σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro. 
   Πρόσθεσε ότι η Ιταλία θα μπορούσε να αποτελέσει "παράγοντα ανησυχίας" εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η απερχόμενη κυβέρνηση. 
   "Οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η απερχόμενη κυβέρνηση είναι ζωτικής σημασίας. Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις", είπε. 
  Στην Κύπρο και την Ιταλία διεξάγονται το Σαββατοκύριακο εκλογές.  Το μόνιμο ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης (ESM) διαθέτει κεφαλαιακή ισχύ ύψους 500 δις ευρώ και θα μπορούσε να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της Ιταλίας για δύο χρόνια. Ωστόσο, το πακέτο διάσωσης για την Κύπρο θα μπορούσε να ανέλθει στα 17 δις ευρώ. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:57 - 21 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.