ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Manpower: Βελτίωση προοπτικών απασχόλησης σε Γερμανία, Ιταλία, σταθερότητα στις ΗΠΑ

12:23 - 26 Σεπ 2006 | Ειδήσεις
Σταθεροί αναμένεται να διατηρηθούν οι ρυθμοί προσλήψεων ή και να σημειώσουν μικρή αύξηση κατά το 4ο τρίμηνο του 2006, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Έρευνας για την Απασχόληση της Manpower σε περισσότερους από 49.000 εργοδότες από 26 χώρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ΜΕΟS, οι προοπτικές πρόσληψης βελτιώνονται για τους υποψήφιους εργαζόμενους στη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ στις ΗΠΑ οι προσλήψεις αναμένεται να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους. Τέλος, σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που στην έρευνα MEOS περιλαμβάνονται στοιχεία από τη Νότια Αφρική.    
 
«Παρά το ότι οι αγορές διεθνώς εμφανίζονται επιφυλακτικές, η αγορά εργασίας στις Η.Π.Α. παραμένει σταθερά ανοδική εδώ και 10 τρίμηνα», σημειώσε ο Jeffrey A. Joerres,  Chairman & CEO της Manpower Inc. «Ενθαρρυντική εμφανίζεται και η εικόνα της αγοράς εργασίας στις ευρωπαϊκές χώρες, παρότι οι προσλήψεις συνήθως εμφανίζουν κάμψη στο τέταρτο τρίμηνο κάθε έτους», είπε ο Joerres. «Ειδικά στη Γερμανία και την Ιταλία παρατηρούμε, μετά από αρκετό καιρό, αξιοσημείωτη αισιοδοξία για την αύξηση των προσλήψεων κατά το τέταρτο τρίμηνο».  
 
ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ (ΕΜΕΑ)

Από τις 13 χώρες της περιφέρειας ΕΜΕΑ που έλαβαν μέρος στην έρευνα MEOS, οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις προέρχονται από τις αγορές της Νότιας Αφρικής, της Ιρλανδίας, της Νορβηγίας, της  Αυστρίας και της Σουηδίας. Σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2005, η εικόνα της αγοράς εργασίας έχει βελτιωθεί σε εννέα χώρες, ενώ κάμψη εμφάνισε μόνο σε δύο – στην Ισπανία και τη Γαλλία. Μάλιστα, οι προβλέψεις των Γάλλων εργοδοτών είναι οι πλέον απαισιόδοξες τόσο στην περιφέρεια ΕΜΕΑ όσο και διεθνώς. Αντιθέτως, οι εργοδότες στην Αυστρία, την Ιταλία και τη Γερμανία εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι από ποτέ.   

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ

Η πρόθεση των εργοδοτών να προχωρήσουν σε προσλήψεις είναι σταθερή στην Αμερικανική Ήπειρο. Η μεγαλύτερη αισιοδοξία προέρχεται από τους εργοδότες του Περού, λόγω ευνοϊκών για την επιχειρηματικότητα μέτρων που ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση. Οι Καναδοί εργοδότες αναμένουν τη μεγαλύτερη αύξηση προσλήψεων  των τελευταίων έξι χρόνων, ενώ αντίστοιχη είναι και η αισιοδοξία των εργοδοτών στο Μεξικό με αυτή των βόρειων γειτόνων τους.           

 «Οι τομείς – κλειδιά για τη σταθερότητα της αγοράς εργασίας των Η.Π.Α. είναι αυτοί των Κατασκευών, της Παροχής Υπηρεσιών και του Χονδρικού / Λιανικού Εμπορίου», σχολίασε ο Joerres. «Παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται στις οικιστικές κατασκευές, οι εργοδότες του Κατασκευαστικού τομέα δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να προσλαμβάνουν προσωπικό,  με τους ίδιους ρυθμούς  του τελευταίου τριμήνου», πρόσθεσε.    

ΑΣΙΑ - ΩΚΕΑΝΙΑ

«Ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται στην αγορά  εργασίας της περιοχής. Οι εργοδότες στην Αυστραλία, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη ανάφεραν την πρόθεσή τους να επιταχύνουν τους ρυθμούς προσλήψεων, τόσο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2006 όσο και με το τέταρτο τρίμηνο του 2005», είπε ο Joerres. «Στην Κίνα,  λόγω του ότι οι αεροπορικές εταιρείες (τόσο για επιβάτες όσο και για μεταφορά εμπορευμάτων) αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο,  επηρεάζουν άμεσα το γενικότερο κλάδο που ονομάζουμε Μεταφορές, όπου και αναμένεται η μεγαλύτερη δραστηριότητα». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.