ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα με νόημα από τη Γερμανία στην Ιταλία: «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν»...

12:49 - 26 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Συνέχεια στο δρόμο που χάραξε ο Μόντι, θέλει το Βερολίνο.

«Δεν είστε Ελλάδα, η Ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο για ένα σενάριο ελληνικού τύπου στην Ιταλία με νέες εκλογές» λέει σε ιταλική εφημερίδα ο αρμόδιος του γερμανικού κυβερνώντος κόμματος για την εξωτερική πολιτική Φίλιπ Μίσφελντερ.


«Εσείς οι Ιταλοί δεν είστε Ελλάδα, είστε μέλος της G8 και μέρος κλειδί της νομισματικής ένωσης, και η Ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο νέες εκλογές σε εσάς» δήλωσε  ο Μίσφλεντερ στην Repubblica. 


Ένα τέτοιο «σενάριο ελληνικού τύπου θα ήταν παράθυρο υπέρμετρης αβεβαιότητας», είπε ο Μίσφλεντερ.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Guido Westerwelle , ευχήθηκε η Ιταλία να αποκτήσει "σύντομα" μία "σταθερή" κυβέρνηση για να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων "προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης".


"Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση...Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης", δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Phillip Roesler δήλωσε σήμερα ότι θα μπορούσε να φανταστεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τα μεταρρυθμιστικά κόμματα στις ιταλικές εκλογές και πρόσθεσε ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.


"Δεν υπάρχει εναλλακτική στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και οι οποίες περιλαμβάνουν τη δημοσιονομική προσαρμογή και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας", τόνισε ο Roesler και πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα χρειάζεται να βοηθήσουν για να σταθεροποιήσουν την υπερχρεωμένη αυτή χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.