ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οι μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία πρέπει να συνεχιστούν» λέει η Bundesbank

13:54 - 26 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Έκκληση προς τη Γαλλία να παραμείνει προσηλωμένη στον στόχο που συμφώνησε με την Ε.Ε. για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος απηύθυνε ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, σύμφωνα με τους Financial Times.

Την περασμένη εβδομάδα, το Παρίσι ζήτησε από τις Βρυξέλλες να του δώσει ένα επιπλέον έτος για να μειώσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, καθώς οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξαν ότι η βαθύτερη ύφεση της γαλλικής οικονομίας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο έλλειμμα (3,7% του ΑΕΠ).

 

Μετά τους υπαινιγμούς του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ότι είναι διατεθειμένος να δώσει περισσότερο χρόνο στη Γαλλία, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας παρενέβη στο διάλογο, ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να εμμείνει στις δεσμεύσεις της.

 

«Αντιμετωπίζουμε μία κρίση εμπιστοσύνης. Υπήρξε μερική απώλεια εμπιστοσύνης στους δημοσιονομικούς μας κανόνες, όπως και στη βούληση των ευρωπαϊκών χωρών να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά τους», δήλωσε ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό είναι «πολύ σημαντικό για τις μεγάλες χώρες (της Ευρωζώνης) να δίνουν καθαρά μηνύματα, που ενισχύουν την αξιοπιστία των δημοσιονομικών κανόνων και συμφωνιών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.