ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες για το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία

11:19 - 27 Φεβ 2013 | Ειδήσεις
Το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου και η κρίση στην Ευρώπη επιβάρυνε το κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ.

Απώλειες τριών ποσοστιαίων μονάδων καταγράφονται για τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στην τελευταία δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern. Το CDU περιορίζεται στο 40%, ενώ οι κυβερνητικοί τους εταίροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) κερδίζουν μία μονάδα, μένουν ωστόσο στο 4%, κάτω από το όριο (5%) για την είσοδο στην Βουλή.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ανεβαίνουν κατά μία μονάδα στο 25%, όσο και οι Πράσινοι, οι οποίοι φθάνουν πλέον στο 16%, αλλά και η Αριστερά, που βρίσκεται στο 8%. Το χαμηλότερο ποσοστό τους εδώ και πολλούς μήνες καταγράφουν οι Πειρατές, οι οποίοι χάνουν ακόμη μία μονάδα και περιορίζονται στο 2%.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa, Μάνφρεντ Γκίλνερ αποδίδει την πτώση του κυβερνώντος κόμματος στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, ζήτημα το οποίο ευνοεί τις οικολογικές δυνάμεις, αλλά και στη διαχείριση των ζητημάτων ενέργειας και στη νέα αρνητική τροπή που φαίνεται να λαμβάνει η κρίση στην Ευρωζώνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.