ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Δεν «βλέπει» νέες εκλογές ο Ναπολιτάνο

15:08 - 01 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
«Δεν πιστεύω ότι θα ξαναστηθούν άμεσα κάλπες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, σχολιάζοντας το ρευστό πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στη γειτονική χώρα μετά από τις εκλογές που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Ο Ναπολιτάνο, η επταετής θητεία του οποίου λήγει την 15η Μαΐου, επανέλαβε ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του στην προεδρία της δημοκρατίας της Ιταλίας.

 

Αμφισβήτησε, επίσης, ότι ο διάδοχός του θα επιδιώξει να διαλύσει τη Βουλή πρόωρα, διότι, όπως επισήμανε, η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση.

 

Εν τω μεταξύ, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι προανήγγειλε ότι θα υποβάλει την ερχόμενη Τετάρτη στον ιταλό πρόεδρο την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης. Επίσης, απέρριψε ως «ανύπαρκτη τώρα και στο μέλλον» την ιδέα συνασπισμού με τον Μπερλουσκόνι.

 

Ο αρχηγός του PD στη Repubblica, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη των βουλευτικών σωμάτων με άξονα «επτά ή οκτώ σημεία».

 

«Πείτε την όπως θέλετε, κυβέρνηση μειοψηφίας, κυβέρνηση ειδικού σκοπού, δεν με νοιάζει» τόνισε. 

 

Το ενδιαφέρον της Ρώμης, στρέφεται, παράλληλα, στην πλευρά των 162 βουλευτών και γερουσιαστών που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια του Μπέπε Γκρίλο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:16 - 01 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.