ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομπάμα: Είναι ώρα να ασχοληθούμε με το πρόβλημα των δαπανών

22:51 - 01 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Με διάγγελμα προς του Αμερικανούς πολίτες «απάντησε» ο Μπαράκ Ομπάμα στην άρνηση των Ρεπουμπλικανών να συμφωνήσουν σε αύξηση των φόρων για τα μεγάλα εισοδήματα, προκειμένου να αποτραπεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός» που, ελλείψει συμφωνίας στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό, προβάλλει απειλητικός απόψε, με αυτόματες περικοπές κρατικών δαπανών.

Ο Ομπάμα κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνους ότι υπερασπίζονται τις φοροαπαλλαγές για τους πιο πλούσιους Αμερικανούς και τους επέρριψε την ευθύνη για την επιβολή των αυτόματων περικοπών.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ απέκλεισε το ενδεχόμενο της αύξησης της φορολογίας ως μέτρου για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα της χώρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε, μαζί με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών, νωρίτερα, με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι συνομιλίες για τα εισοδήματα, κατ' εμέ, έχουν λήξει. Είναι ώρα να ασχοληθούμε με το πρόβλημα των δαπανών», υπογράμμισε ο Μπένερ στις σύντομες δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Βουλή θα συνεχίσει τη διαβούλευση ενόψει μίας απόφασης την ερχόμενη εβδομάδα για την χρηματοδότηση της κυβέρνησης μετά την 27η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα άρχισε πριν από λίγο ένα διάγγελμά του προς τους πολίτες, την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, λίγα λεπτά μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στα δύο Σώματα, με θέμα τις περικοπές που αυτόματα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από απόψε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.