ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Financial Times: Ελληνική βοήθεια ύψους 2 δισ. ευρώ θα ζητήσει η Κύπρος

12:52 - 11 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Financial Times: Ελληνική βοήθεια ύψους 2 δισ. ευρώ θα ζητήσει η Κύπρος
Βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται ότι θα ζητήσει ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, που επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, ο κ. Αναστασιάδης θα ζητήσει την ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κεφάλαια θα προέλθουν από το πακέτο των 50 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι αυτό το «ασυνήθιστο» αίτημα, έρχεται σε μία στιγμή, που η κυπριακή κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί προκειμένου να αποφευχθεί πάση θυσία το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την στήριξη της Λευκωσίας με κεφάλαια ύψους 17 δισ. ευρώ.
Οσο ο κ. Αναστασιάδης ωστόσο, όσο και αξιωματούχοι της κυβέρνησής του, όπως ο κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας, απορρίπτουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση περί κουρέματος των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται από ΕΕ και ΔΝΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.