ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Μέρκελ, Μπαρόζο και Ολάντ με Ευρωπαΐους βιομηχάνους τη Δευτέρα

18:27 - 13 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Συνάντηση με παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου θα έχουν τη Δευτέρα στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα δειπνήσουν με εκπροσώπους της «στρογγυλής τραπέζης των ευρωπαίων βιομηχάνων» στο πλαίσιο διοργάνωσης στην οποία συμμετέχουν οι διευθυντές των μεγαλύτερων πολυεθνικών επιχειρήσεων της Ευρώπης.

 

«Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν οι τρόποι ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας. Θα θιγούν τα θέματα της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της ενέργειας και της καινοτομίας», διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

 

«Η κ. Μέρκελ έχει ήδη συναντήσει εκπροσώπους αυτής της στρογγυλής τραπέζης. Είναι η πρώτη φορά που θα τους συναντήσει μαζί με τους Ολάντ και Μπαρόζο», συνέχισε ο Ζάιμπερτ, επιμένοντας ότι τα ζητήματα που αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει συχνά να ρυθμίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρά μόνον σε εθνικό.

 

Πριν από την συνάντησή τους, η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Μπαρόζο και ο διευθυντής της σουηδικής Ericsson -της πρώτης παγκοσμίως εταιρείας εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας-, Λάιφ Γιόχανσον, αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην καγκελαρία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.