ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Κατηγορούν Έλληνα επιχειρηματία για παραβίαση του εμπάργκο στο Ιράν

12:37 - 15 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Τον Δημήτρη Καμπή, πρόεδρο της εταιρείας ναυτιλιακών μεταφορών Impire Shipping Limited, κατηγορούν οι ΗΠΑ ότι έσπασε το εμπάργκο στο Ιράν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του Έλληνα επιχειρηματία, καθώς οι αμερικανικές αρχές τον κατηγορούν ότι λειτουργούσε δίκτυο θαλάσσιων μεταφορών με εταιρείες-βιτρίνες που επέτρεπαν στο Ιράν να παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις και να διαθέτει το πετρέλαιό του σε άλλες χώρες.

"Σήμερα σηκώνουμε το πέπλο ενός περίπλοκου ιρανικού σχεδίου που ήταν σχεδιασμένο για να παρακάμπτει τις κυρώσεις", ανέφερε ο Ντέιβιντ Κόεν, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικών πληροφοριών.

Ο κ. Καμπής με δηλώσεις του από την Αθήνα στο Bloomberg υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι άσχημες φήμες που «δημιουργούνται από τους ανταγωνιστές μας, γιατί προσπαθούμε να κερδίσουμε υμε μερίδιο αγοράς και αυτό δεν τους αρέσει».


Ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Στο μεταξύ το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σε συνέχεια δημοσιοποίησης στοιχείων περί ενδεχόμενης παραβίασης των περιοριστικών μέτρων της ΕΕ κατά του Ιράν, από Έλληνα πολίτη και αλλοδαπή εταιρεία, που έχει λάβει άδεια εγκατάστασης γραφείου της στην Ελλάδα, διαβίβασε όλα τα σχετικά στοιχεία στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τη Χρηματοδότηση της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης έδωσε εντολή για την πραγματοποίηση άμεσου ελέγχου της αλλοδαπής εταιρείας, προκειμένου να εξεταστεί άρση της άδειας εγκατάστασης της.
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται, ότι από τη σχετική προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δεν διαπιστώνεται εμπλοκή, στην υπόθεση αυτή, πλοίων ελληνικής σημαίας ή ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.