ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράκ: 23 νεκροί από βόμβες στην επέτειο των 10 χρόνων από την αμερικανική εισβολή

11:28 - 19 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Μία σειρά από συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις μέσα σε αυτοκίνητα σε περιοχές Σιητών μουσουλμάνων στην περιοχή της Βαγδάτης και στα βόρεια της Ιρακινής πρωτεύουσας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 23 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 80.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην 10η επέτειο από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, η οποία ανέτρεψε τον Σαντάμ Χουσεΐν. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει λάβει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις.
Οι αστυνομικές αρχές του Ιράκ τονίζουν ότι οι επιθέσεις, κυρίως βόμβες τοποθετημένες σε αυτοκίνητα, είχαν ως στόχο κυρίως μικρά εστιατόρια και στάσεις λεωφορείων στην Βαγδάτη. Όλες οι βομβιστικές ενέργειες (συνολικά εννέα) πραγματοποιήθηκαν μέσα σε μία ώρα.
Η βία στην χώρα του Ιράκ δεν έχει κοπάσει ακόμα. Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα κατά μέσο όρο 300 άνθρωποι εξοντώνονται από τις συγκρούσεις Σιητών και Σουνιτών. Μάλιστα, Ισλαμιστές Σουνίτες, οι οποίοι συνδέονται με την Αλ Κάιντα, έχουν εντείνει την δράση τους εναντίον Σιητικών στόχων, σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν την Ιρακινή κυβέρνηση.

 

Γιώργος Σμυρνής

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.