ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Kαλύψτε μόνοι σας το έλλειμμα

01:10 - 20 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Eurogroup: Kαλύψτε μόνοι σας το έλλειμμα
Ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ολλανδός Jeroen Dijsselbloem δήλωσε απόψε ότι το "πακέτο διάσωσης" για την Κύπρο παραμένει στο τραπέζι και εναπόκειται στην Κύπρο να καθορίσει πώς θα χρηματοδοτήσεις τις ανάγκες της.



Στην πρώτη του αντίδραση μετά την αποψινή απόφαση της κυπριακής Βουλής να απορρίψει το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων, ο κ. Dijsselbloem εξέφρασε βαθιά απογοήτευση. "Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Κύπρου. Οι μεγαλύτεροι δείκτες πλούτου στην Κύπρο είναι στις τράπεζες και είναι οι τράπεζες που έχουν πρόβλημα, συνεπώς είναι αναπόφευκτο, και αυτό να το λαμβάνουμε υπόψη", πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι "το μέγεθος του δανείου και η ανάγκη να μειωθεί το κυπριακό χρέος, παραμένουν. Η προσφορά της Ευρωζώνης και του Γιούρογκρουπ εξακολουθεί να είναι σε ισχύ".

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble "κατέγραψε μετά λύπης του" την αρνητική έκβαση της ψηφοφορίας στο κυπριακό Κοινοβούλιο για το σχέδιο δανεισμού με προϋπόθεση τη δασμολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων, σύμφωνα με αποψινές δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο.

"Καταγράφουμε με θλίψη την απόφαση αυτή. Προκειμένου να υπάρξει σχέδιο δανεισμού, έχουμε ανάγκη από μία αξιόπιστη λύση, προκειμένου να γνωρίζουμε τον τρόπο που η Κύπρος θα ξαναβρεί την έξοδο στις χρηματοοικονομικές αγορές. Προς ώρας, το χρέος είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να μειωθεί", δήλωσε ο Schaeuble, μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας ZDF.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε ειρωνικά και το ταξίδι του κυπρίου υπουργού Οικονομικών στη Μόσχα λέγοντας : "του εύχομαι καλή επιτυχία". 

Τελευταία τροποποίηση στις 03:19 - 20 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.