ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη διάθεση του κυπριακού κράτους η εκκλησιαστική περιουσία

10:19 - 20 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου πρότεινε στην κυπριακή κυβέρνηση την έκδοση ομολόγου, το οποίο θα αγοράσουν οι μονές και εκκλησίες της Κύπρου.

Την έμπρακτη στήριξή του στη Λευκωσία και την οικονομία της χώρας εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας παρουσίασε στον Κύπριο πρόεδρο πρόταση της Εκκλησία για να στηρίξει την οικονομία της χώρας και όπως δήλωσε προς τους δημοσιογράφους εισηγήθηκε τρόπους εξόδου από την κρίση.

Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος πρότεινε στον κ. Αναστασιάδη, η κυβέρνηση της Κύπρου να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου, το οποίο με εντολή της Αρχιεπισκοπής θα το αγοράσουν οι μονές και οι εκκλησίες της Κύπρου. Ο λαός και η Εκκλησία, είπε, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του κράτους, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σταθεί η Κύπρος στα δικά της πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων.

Ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποσχέθηκε πως ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.