ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνοεπίθεση σε ΜΜΕ και τράπεζες στη Νότια Κορέα

11:30 - 20 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
'Ερευνα διεξάγει από σήμερα η νοτιοκορεατική αστυνομία για μια υπόθεση κυβερνοπειρατείας με στόχο τηλεοπτικά κανάλια και τράπεζες, τα δίκτυα υπολογιστών των οποίων παρέλυσαν.

Στόχος της επίθεσης αυτής είναι τρία νοτιοκορεατικά τηλεοπτικά δίκτυα (KBS, MBC και YTN ), καθώς επίσης οι τράπεζες Shinhan και Nonghyu, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το βορειοκορεατικό καθεστώς, το οποίο έχει πολλαπλασιάσει τις απειλές του από τότε που ψηφίστηκαν νέες κυρώσεις σε βάρος του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, πιστεύεται ότι ήταν πίσω από δυο επιθέσεις στον κυβερνοχώρο της Νότιας Κορέας το 2009 και το 2011.

Και τις δυο αυτές φορές στόχος ήταν κυβερνητικές υπηρεσίες και χρηματοπιστωτικοί θεσμοί, τα συστήματα υπολογιστών των οποίων είχαν τεθεί για ένα διάστημα εκτός λειτουργίας. Στην περίπτωση μιας τράπεζας, εκατομμύρια πελάτες δεν ήσαν σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης επί μια εβδομάδα.

Όμως και η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον γιά τέτοιου είδους επιθέσεις. Την περασμένη εβδομάδα, το βορειοκορεατικό καθεστώς κατήγγειλε "παρατεταμένες και συνεχείς" κυβερνοεπιθέσεις με στόχο πολλές επίσημες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων οι ιστοσελίδες του πρακτορείου ειδήσεων KCNA και της αεροπορικής εταιρείας Air Koryo.

Πηγές στους κόλπους των νοτιοκορεατικών υπηρεσιών πληροφοριών τις οποίες επικαλείται ο Τύπος, υπολογίζουν σε 3.000 τους βορειοκορεάτες ειδικούς της πληροφορικής που έχουν επιστρατευτεί στον πόλεμο του κυβερνοχώρου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η Νότια Κορέα έχει δεχθεί 40.000 κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό ή το εσωτερικό το 2012, έναντι 24.000 το 2008.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.