ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβουλεύσεις της τρόικας στην Κύπρο

13:40 - 20 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Σειρά επαφών έχουν οι επικεφαλής της τρόικας στη Λευκωσία, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Τρέχει και δεν φτάνει η τρόικα σήμερα στη Λευκωσία, καθώς υπό την πίεση των εξελίξεων προσπαθεί να βρει κοινό τόπο συμφωνίας με την κυπριακή πλευρά, μετά την απόρριψη από την Βουλή της Κύπρου του σχεδίου για το "κούρεμα" των καταθέσεων.

Η τρόικα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ μετέβησαν στη Βουλή, προκειμένου να έχουν συνομιλίες και τους Κύπριους βουλευτές. Αμέσως μετά θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο, ο οποίος μετά το πέρας των συνομιλιών με την τρόικα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

 

Αλλεπάλληλες συσκέψης της κυπριακής ηγεσίας για το Σχέδιο Β

Εν τω μεταξύ, στο κτίρι της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου πραγματοποιείται συνάντηση για την επεξεργασία του περίφημου πλέον Σχεδίου Β, με το οποίο η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τα απαιτούμενα 5,8 δισεκ. ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου διάσωσης.

Νωρίτερα διακόπηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Δημοκρατίας και με τη συμμετοχή της Κεντρικής Τράπεζας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί ανέφεραν ότι θα επανέλθουν στο Προεδρικό, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η σύσκεψη η οποία είναι σε εξέλιξη στην Κεντρική Τράπεζα, υπό τον διοικητή Πανίκο Δημητριάδη με συμμετοχή τεχνοκρατών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

 

Σχέδιο για το διαχωρισμό των καλών και των κακών τραπεζών

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου έχει επεξεργασθεί νομοσχέδιο που να καθιστά δυνατή την συντεταγμένη διάλυση των κυπριακών τραπεζών και το διαχωρισμό του υγιούς και μη ενεργητικού. Η Κεντρική Τράπεζα περνά πλέον στην επιλογή δημιουργίας δύο τραπεζών που θα λειτουργήσουν ως «γέφυρα» μεταξύ της απομόνωσης των προβληματικών στοιχείων από τη μια, και της διάλυσης των τραπεζών από την άλλη. Με αυτή την εκδοχή της επιλογής «κακής τράπεζας», θα γίνει η ίδια άσκηση δύο φορές, μια στη Λαϊκή και μια στην Κύπρου

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 20 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.