ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ενεργειακό στο επίκεντρο των επαφών Σαρρή στη Μόσχα - Στις κυπριακές τράπεζες θα πάει η ρωσική βοήθεια

12:06 - 21 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Η όποια βοήθεια από τη Ρωσία προς την Κύπρο θα καταλήξει στις τράπεζες, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.

Η Κύπρος έχει ζητήσει πενταετή επιμήκυνση του υπάρχοντος ρωσικού δανείου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο που λήγει το 2016, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου στο 4,5%.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δήλωσε ότι η Κύπρος και η Ρωσία συζητούν, εκτός του θέματος του δανείου, τη συνεργασία τους στον τραπεζικό και τον ενεργειακό τομέα.

"Υπάρχουν πολλές ομάδες που εργάζονται αυτήν την στιγμή επί σειράς θεμάτων. Τράπεζες, φυσικό αέριο, υπάρχουν εκεί ευκαιρίες επί των οποίων μπορούμε να βασίσουμε κάποια συνεργασία και κάποια υποστήριξη εκ μέρους της Ρωσίας", δήλωσε ο Μιχάλης Σαρρής στους δημοσιογράφους. "Ζητήσαμε καθαρά βοήθεια, αλλά επίσης και κάτι που θα έχει οικονομικό νόημα για τη Ρωσία", πρόσθεσε.

 

 

Στις τράπεζες η βοήθεια από τη Ρωσία

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Ρόιτερς, ο κύπριος υπουργός Οικονομικών τόνισε  πως "η όποια βοήθεια από τη Ρωσία προς την Κύπρο θα καταλήξει στις τράπεζες".

«Οι τράπεζες είναι ο τελικός στόχος σε οποιαδήποτε βοήθεια θα λάβουμε, άρα είτε θα πρόκειται για απευθείας βοήθεια προς τις τράπεζες ή για βοήθεια που θα λάβουμε μέσω άλλων τομέων και θα διοχετευθεί στις τράπεζες, διότι το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι η αναχρηματοδότηση των τραπεζών», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μιχάλης Σαρρής.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:06 - 21 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.