ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σενάρια για εξυγίανση Λαϊκής και Κύπρου εξετάζουν οι Ευρωπαΐοι

13:08 - 22 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Σενάρια για εξυγίανση Λαϊκής και Κύπρου εξετάζουν οι Ευρωπαΐοι
Με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να θέλουν να περιορίσουν το μέγεθος του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, στο τράπέζι των επιλογών για επίλυση του ζητήματος της Μεγαλονήσου είναι η αναδιάρθρωση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαΐων αξιωματούχων, στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup τέθηκε το ζήτημα διαχωρισμού της Λαϊκής τράπεζας και της τράπεζας Κύπρου και δημιουργία μιας bad bank, στην οποία θα μπουν οι μη εγγυημένες καταθέσεις, που θα παραμείνουν «παγωμένες» μέχρι να μπορέσουν να πουληθούν τα assets των τραπεζών. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το «κούρεμα» στις μη εγγυημένες καταθέσεις αναμένεται να φτάσει έως και το 40%.

 

Οι εγγυημένες καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ θα μπουν σε μια good bank, χωρίς να υποστούν απώλειες.

 

Το Bloomberg σημειώνει ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι παρόμοιο με αυτό που απέρριψε η κυπριακή Βουλή την προηγούμενη Τρίτη και σύμφωνα με τους αξιωματούχους θεωρείται καλύτερη λύση από τη φορολόγηση των εγγυημένων καταθετών ή από το να επιτραπεί η κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών με άτακτο τρόπο αν χάσουν την πρόσβασή τους στη βοήθεια από την ΕΚΤ

Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 22 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.