ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kazan - Kazan η ΑΟΖ της Κύπρου για την Τουρκία

14:09 - 22 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Kazan - Kazan....Δηλαδή, Κερδίζω - Κερδίζεις είχε επίσημα πει για τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Τουρκία και ο κ. Ερντογάν.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και τα μαντάτα ήλθαν...Η Τουρκία θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα για να προσελκύσει επενδύσεις και να σώσει την οικονομία της, διεμήνυσαν Τούρκοι αξιωματούχοι την Πέμπτη μέσω του πρακτορείου Reuters.

 

Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ανωνύμως στο Reuters ότι «ο πόρος αυτός ανήκει και στις δύο κοινότητες κι η μελλοντική εκμετάλλευσή του δεν μπορεί να αφεθεί στη βούληση μόνον της 'νότιας Κύπρου'. Μπορεί να αναλάβουμε δράση εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών εάν είναι αναγκαίο».

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι «η αποκλειστική χρήση του πόρου αυτού [...] από τη 'νότια Κύπρο' αποκλείεται [...] είναι απαράδεκτη».

 

«Συζητάμε όλα τα νομικά μέσα. Θα μπορούσαμε να θέσουμε το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε επίσης άλλα, πολιτικά και νομικά κανάλια» προσέθεσε χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 22 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.