ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παζάρι συνεχίζεται στις Βρυξέλλες...

10:17 - 24 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Το παζάρι συνεχίζεται στις Βρυξέλλες...
Σκοπός είναι το θέμα της Κύπρου να έχει κλείσει μέχρι το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα.

Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε το πρωί ο Νίκος Αναστασιάδης χωρίς να έχει κάτι χειροπιαστό στα χέρια του, με στόχο να κλείσει τη συμφωνία με το Eurogroup για τη δανειακή σύμβαση. Οι χθεσινές προσδοκίες που μετέφεραν κυβερνητικές πηγές για επικείμενη συμφωνία με την τρόικα διαφοροποιήθηκαν τις πρωινές ώρες καθώς φαίνεται πως εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες για επί μέρους σημεία.

 

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σε δήλωση του ότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά».

Το απόγευμα το Eurogroup θα συνεδριάσει για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία ώστε μέχρι αύριο, που θα ανοίξουν οι αγορές, το θέμα της Κύπρου να έχει κλείσει.

 

Με βάση πληροφορίες που έγιναν γνωστές πριν τη συνάντηση των αρχηγών οι δύο πλευρές φαίνεται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που να περιλαμβάνει την επιβολή τέλους καταθέσεων ύψους 20% στις ανασφάλιστες καταθέσεις της Τρ. Κύπρου. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για επιβολή τέλους 4% στις ανασφάλιστες καταθέσεις των υπόλοιπων τραπεζών, πλην της Λαϊκής που θα μπει σε φάση αναδιάρθρωσης.

 

Ένα από τα σημεία που παραμένουν ανοικτά στις διαπραγματεύσεις είναι ο χειρισμός της έκτακτης ρευστότητας €9,5 δις που έλαβε η Λαϊκή από την ΕΚΤ και το κατά πόσον τα «καλά» στοιχεία ενεργητικού της Λαϊκής θα απορροφηθούν από την Τράπεζα Κύπρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.