ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Οικονομικών Μ. Βρετανίας: Θυμός στο Η.Μ. Treasury - κακοί οι χειρισμοί της Κυπριακής κρίσης

00:14 - 27 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Την προστασία των Βρετανών καταθετών στα υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας στη χώρα, οι οποίοι ξεπερνούν τις 13.000 περίπου, εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την ομιλία του υπ. Οικονομικών Τζ. Όσμπορν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο Όσμπορν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης, ωστόσο τα μέσα της χώρας αναφέρουν ότι εξετάζεται είτε η αποζημίωση των καταθετών όπως έγινε το 2008 με Βρετανούς πελάτες ισλανδικής τράπεζας, είτε η απορρόφηση των τεσσάρων υποκαταστημάτων της Λαϊκής με την Τράπεζα Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι ανεξάρτητη θυγατρική και καλύπτεται πλήρως από τη βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών.


Όσον αφορά στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου, ο υπ. Οικονομικών της Βρετανίας εμφανίσθηκε "θυμωμένος" για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του δεν είχε πρότερη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup και χαρακτήρισε κακούς τους χειρισμούς της κρίσης στην Κύπρο τις δέκα τελευταίες ημέρες. Από τα "πυρά" του δεν ξέφυγε ούτε η κυπριακή κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, την οποία ωστόσο ο Όσμπορν δικαιολόγησε τονίζοντας ότι πρέπει κανείς να σεβαστεί το ότι μία νέα κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τόσο δύσκολες αποφάσεις.
Τέλος, ο Όσμπορν πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο και την ευρωζώνη εν γένει επηρεάζουν απευθείας και τη βρετανική οικονομία αλλά και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.