ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Να δημιουργήσουμε το ΔΝΤ και τη World Bank των BRICS

23:32 - 27 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Τη στήριξή του στην πρόταση για δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας από τις πέντε χώρες της ομάδας των BRICS εξέφρασε την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από το Ντέρμπον της Νοτίου Αφρικής, όπου διεξάγεται η σύνοδος των πέντε.

"Η Ρωσία υποστηρίζει τη δημιουργία αυτού του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, το οποίο  θα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της αγοράς" δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της πρωινής συνάντησης των  ηγετών της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής.
Η ομάδα BRICS κατέχει μια μοναδική θέση στην παγκόσμια οικονομία, ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας, σημειώνοντας πως είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο με το 40% του πληθυσμού του πλανήτη, με  τεράστιους  φυσικούς πόρους, με μια αναπτυγμένη βιομηχανική βάση και επαγγελματικό προσωπικό, δημιουργώντας σχεδόν το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
"Τα μέλη της BRICS, από την πρώτη σύνοδο της σύστασης της ως επίσημου οργανισμού το 2009, έχουν κατακτήσει ένα μέσο ετήσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης 4% για το 2012 σε σύγκριση με μόλις 0,7 % της ομάδας G7 των βιομηχανικών χωρών" τόνισε ο  Βλαντιμίρ Πούτιν.
Χθες, οι υπουργοί οικονομικών των χωρών της BRICS δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το μέγεθος της τράπεζας ή τις εισφορές των χωρών μελών στο κεφάλαιό της.
Η δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας θεωρείται ως εναλλακτική λύση απέναντι στην Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.