ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Έστειλε 5 δισ. ευρώ στην Κύπρο

00:10 - 28 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Έστειλε 5 δισ. ευρώ στην Κύπρο
Προκειμένου οι κυπριακές τράπεζες να έχουν στο άνοιγμά τους "ζεστό" χρήμα για να ανταποκριθούν στην αναμενόμενη ζήτηση από τους πελάτες.

Πέντε δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΚΤ για την ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών, που θα ανοίξουν αύριο, μετέφερε στην Κύπρο αεροσκάφος από τη Γερμανία, που έφτασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ωστόσο, στα χαρτιά του αεροσκάφους αναγραφόταν ότι μεταφέρονταν ομόλογα «bonds», προφανώς για να μην αποκαλυφθεί ότι το φορτίο ήταν χρήματα. Τα χρήματα φορτώθηκαν σε 4, σύμφωνα με άλλους σε 6 κοντέινερ και με συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης έφθασαν στην Λευκωσία για να φυλαχθούν στα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας.

 

Συνοδεία τεθωρακισμένων από τη Λάρνκα στη Λευκωσία

 

Η ειδική πτήση από τη Φρανκφούρτη έφτασε λίγο μετά τις 16.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα χαρτονομίσματα φορτώθηκαν στη συνέχεια στα κοντέινερ. Ελικόπτερα της αστυνομίας, ένοπλοι άντρες των ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα δημιούργησαν μία πομπή 200 μέτρων, από την Λάρνακα μέχρι τα θησαυροφυλάκια της Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:17 - 28 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.