ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακυβερνησίας... συνέχεια στην Ιταλία

21:19 - 28 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Ακυβερνησίας... συνέχεια στην Ιταλία
Παρατείνεται το κλίμα αβεβαιότητας στην Ιταλία, καθώς οι προσπάθειες του Μπερσάνι για σχηματισμό κυβέρνησης απέβησαν ατελέσφορες. Πρωτοβουλίας αναλαμβάνει ο πρόεδρος Τζ. Ναπολιτάνο, ενώ δεν αποκλείεται να αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

«Δεν μπορώ να προχωρήσω στο σχηματισμό κυβέρνησης» δήλωσε ο επικεφαλής του κεντροαριστερού συνασπισμού, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, παρατείνοντας το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στη γειτονική χώρα, αφού μετά την εκλογική μάχη της 25ης Φεβρουαρίου δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

 

Ο Μπερσάνι, έπειτα από συνομιλία μιας ώρας και είκοσι λεπτών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τόνισε: «Οι διαβουλεύσεις μου δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξήγησα στον πρόεδρο Ναπολιτάνο τους ακριβείς λόγους, ενώ του εξέθεσα παράλληλα τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από τις συναντήσεις μου, όπως και κάποιους όρους που ετέθησαν, και οι οποίοι δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτοί. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να προχωρήσει σε εκ νέου επαλήθευση της κατάστασης».

 

Ο πρόεδρος Τζ. Ναπολιτάνο αναμένεται να αναλάβει πλέον ο ίδιος διαμεσολαβητικό ρόλο στις διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για να διευρευνηθεί αν υφίσταται δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία να μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ή έστω ανοχής από την ιταλική Βουλή και τη Γερουσία, ξεκινώντας νέο γύρο επαφών με τους πολιτκούς αρχηγούς αύριο από τις 12.00 (ώρα Ελλάδας).

 

Σύμφωνα με σχολιαστές ο Ιταλός πρόεδρος μπορεί να αναθέσει από αύριο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είτε σε κάποιον θεσμικό ιθύνοντα, ή σε ένα πρόσωπο που να μην μετέχει άμεσα στις ηγετικές ομάδες των ιταλικών πολιτικών κομμάτων.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:02 - 29 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.