ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Ρυθμίσεις για τη στήριξη των εμπόρων

13:46 - 29 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Σε ρυθμίσεις για διευκόλυνση των εμπόρων προέβησαν οι Αρχές μετά τη διαπίστωση των δυσκολιών που προκάλεσαν οι περιορισμοί των συναλλαγών κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των τραπεζών στην Κύπρο.

Για το σκοπό αυτόν αποφασίστηκε να γίνονται δεκτές από σήμερα επιταγές, οι οποίες εκδίδονται προς όφελος κρατικών υπηρεσιών.

 

Η ρύθμιση αυτή θα επιτρέψει την εκτελώνιση προϊόντων που συσσωρεύονται στα λιμάνια, καθώς οι έμποροι και οι εκτελωνιστές θα καταβάλλουν τις οφειλές τους στα τελωνεία και στην Αρχή Λιμένων με επιταγές.

 

Ο διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου δήλωσε ότι, οι τράπεζες θα δέχονται επίσης κρατικές επιταγές, ώστε να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι και όσοι λαμβάνουν επιδόματα από το κράτος.

 

Με άλλη ρύθμιση, θα επιτρέπεται η μεταφορά 300 ευρώ από λογαριασμούς προειδοποίησης σε τρεχούμενους λογαριασμούς φυσικών προσώπων, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για να ρυθμιστεί τεχνικά η κατάθεση επιταγών από διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 

Με τις ισχύουσες ρυθμίσεις γίνονται δεκτές για κατάθεση μόνο επιταγές της ιδίας τράπεζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.