ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία

15:18 - 29 Μαρ 2013 | Ειδήσεις
Προβληματισμό προκαλεί η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις είναι η νέα κυβέρνηση της Ιαπωνίας στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα της οικονομικής στασιμότητας και του αποπληθωρισμού, καθώς τα νέα οικονομικά στοιχεία δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.


Συγκεκριμένα, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε υπόσχονταν ότι ο πληθωρισμός της χώρας θα αυξηθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε κατά 0,3% το Φεβρουάριο σε ετήσια βάση. Είναι ο τέταρτος διαδοχικός μήνας που καταγράφεται μείωση, παρά την πτώση του γεν κατά 15% που ωθεί σε υψηλότερα επίπεδα τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων και κυρίως των καυσίμων.


Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 0,1% το Φεβρουάριο ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 2,6%. Ο Masamichi Adachi αναλυτής της JPMorgan επισημαίνει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ιαπωνία κατά το πρώτο τρίμηνο μπορεί να αποδειχθεί χειρότερος των εκτιμήσεων και να διαψευσθούν τα σενάρια για επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης.


Σε ότι αφορά τα προϊόντα εγχώριας κατασκευής όμως, η κατάσταση είναι έντονα προβληματική. Αρκεί να αναφερθεί ότι οι τιμές των τηλεοράσεων μειώθηκαν στην Ιαπωνία κατά 29% το Φεβρουάριο σε ετήσια βάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.