ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιο καλοπληρωμένη πολιτικός η Μέρκελ- Mειώσεις μισθών στους Ευρωπαίους Επιτρόπους

14:14 - 01 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Μείωση στο μισθό τους κατά 25% δέχθηκαν ευρωπαίοι Επίτροποι σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Κομισιόν José Manuel Barroso.

Η κίνηση των Επιτρόπων εξεταζόταν εδώ και εβδομάδες, αλλά συμφωνήθηκε λίγο πριν το Καθολικό Πάσχα, ύστερα και από τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, ως μια κίνηση «αλληλεγγύης προς τις αδύναμες οικονομίες».


Οι Επίτροποι λαμβάνουν €19,910 έκαστος μηνιαίως, και οι αντιπρόεδροι της Κομισιόν €22,963. Επίσης τους παρέχεται και επίδομα κατοικίας μέχρι και 15% του μισθού τους καθώς και πρόσθετα επιδόματα για τη συντήρηση του σπιτιού τους και την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Μετά και από αυτή τη μείωση, η γερμανίδα καγκελάριος θεωρείται πλέον ότι είναι η πιο καλοπληρωμένη πολιτικός, καθώς ο μηνιαίος μισθός της ανέρχεται είναι €21,000.


«Ας είμαστε ειλικρινείς, η αλληλεγγύη αποτελεί μια από τις βασικές μας αξίες και κινητήρια δύναμη της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών καθώς αντιμετωπίζουμε τα κοινά μας προβλήματα σε ένα γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο, αλληλεγγύη μεταξύ πλουσίων και φτωχών καθώς εργαζόμαστε για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία σε κάθε γωνιά της ηπείρου μας», είπε σήμερα σε δήλωσή του ο κ. Μπαρόζο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.