ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ώρα ανασχηματισμού στην Κύπρο - Παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής

15:15 - 02 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Ώρα ανασχηματισμού στην Κύπρο - Παραιτήθηκε ο Μ. Σαρρής
Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο. Την παραίτησή του υπέβαλλε ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ενεργοποιώντας έτσι τις διαδικασίες για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Μίνι ανασχηματισμό εντός της ημέρας ετοιμάζει ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, ενώ ήδη έχει υποβάλλει την παραιτησή του ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής.Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Μεγαλονήσου Νίκο Αναστασιάδη.

 

Νωρίτερα, η κυπριακή κυβέρνηση ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πακέτο διάσωσης 10 δις ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικό κούρεμα για τους μεγαλοκαταθέτες.

 

"Η συμφωνία με την τρόικα ήταν ο πρωταρχικός στόχος και έχει επιτευχθεί", εξήγησε ο Σαρρής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος είπε ακόμα ότι το θεώρησε πρέπον να παραιτηθεί καθώς δρομολογείται δικαστική έρευνα για τις πιθανές ευθύνες προσώπων για την κατάρρευση των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου.

 

"Νομίζω ότι για να διευκολυνθεί το έργο των εισαγγελέων, το ορθό θα ήταν να θέσω στη διάθεση του Προέδρου την παραίτησή μου, το οποίο και έκανα", δήλωσε ο Σαρρής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. "Φιλελεύθερος", τη θέση του υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο Χάρης Γεωργιάδης.

 

Νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναλαμβάνει η Ζέτα Αιμιλιανίδου, Γενική Διευθύντρια του Υπ. Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, όταν ο κ. Σαρρής ταξίδευε προς την Μόσχα για επαφές με τη ρωσική κυβέρνηση είχαν κυκλοφορήσει φήμες για παραίτηση του, ενώ την απομάκρυνση του από τη κυβέρνηση ζήτησε επίμονα και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Κύπρος: Συμφωνία με την τρόικα και επιμήκυνση έως το 2018

Τελευταία τροποποίηση στις 15:51 - 02 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.