ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φόρτισε το smartphone σου με το φως του ήλιου!

11:03 - 04 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Η Alta Devices, μια νέα start-up εταιρεία της Silicon Valley, έχει φτάσει πολύ κοντά στο να εκμεταλλευτεί το φως του ήλιου με σκοπό τη φόρτιση των smartphones.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα smartphones και τα tablets είναι η μπαταρία, καθώς αδειάζει πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι στα παλιά κινητά τηλέφωνα με αποτέλεσμα να τρέχουμε να τη φορτίζουμε και μία και δύο φορές την ίδια μέρα. Αυτό το πρόβλημα φαίνεται να εξανεμίζεται στο μέλλον, αφού είναι πολύ πιθανό να μπορούμε να φορτίσουμε το smartphone ή το tablet μας χρησιμοποιώντας το φως του ήλιου.

 

Η Alta Devices λοιπόν, κατάφερε να συνθέσει αρσενικούχο γάλλιο σε λεπτό υμένιο πάχους 1μm (το 1/4 από μια ανθρώπινη τρίχα) και να δημιουργήσει ηλιακή κυψέλη απόδοσης 30.8%. Αυτό που βγήκε είναι ένα κάλυμμα μπαταρίας για smartphone μπορεί να αποδώσει 1.5watts ηλεκτρικής ισχύος όταν εκτεθεί σε ηλιακό φως, το οποίο δοκίμασαν σε ένα Samsung Galaxy smartphone.

 

Η έκθεση του κινητού στον ήλιο για δέκα λεπτά, του προσέφερε αρκετή μπαταρία για να μπορεί να μιλάει μία ώρα.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον θα δείξει αν μπορεί να εξελιχθεί και να σταθεί μια τέτοια τεχνολογία, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.