ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: «Ανυπόστατες» οι διαδόσεις για νέο κούρεμα διαμηνύει το ΥΠΟΙΚ

15:17 - 05 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Δεν υφίσταται, ούτε ως πρόθεση, πιθανό ενδεχόμενο εφαρμογής νέου κουρέματος αποταμιεύσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, τονίζει, με σημερινή του ανακοίνωση, το Υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζοντας τέτοιου είδους διαδόσεις ως ανυπόστατες.
 "Με αφορμή την κυκλοφορία ανυπόστατων διαδόσεων για πιθανό ενδεχόμενο εφαρμογής νέου κουρέματος αποταμιεύσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε τέτοιο θέμα και ως εκ τούτου δηλώνεται κατηγορηματικά ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, ούτε ως πρόθεση", επισημαίνει το κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών.
 
Προτρέπει παράληλα "το κοινό να μην δίνει βάση σε ανυπόστατες φήμες που μόνο στόχο έχουν", όπως σημειώνει "να βλάψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις τράπεζες και σ’ άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα".
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, "το Μνημόνιο έχει ήδη συμφωνηθεί με την Τρόικα και σ’ αυτό δεν περιλαμβάνεται κανένα επιπρόσθετο μέτρο που να οδηγεί στην ανάγκη εφαρμογής οποιουδήποτε νέου κουρέματος των καταθέσεων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της Κύπρου".
 
Τέλος, αναφέρει ότι "ήδη με την εφαρμογή των γνωστών μέτρων που συμφωνήθηκαν στο τελευταίο Eurogroup για την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, το σύστημα της Κύπρου βρίσκεται σε πορεία σταθεροποίησης και εξυγίανσης".
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.