ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Δεν προτείναμε εμείς κούρεμα για τις καταθέσεις κάτω των 100.000, η Λευκωσία το έκανε

17:25 - 05 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Για την ασφάλεια των κατάθεσεων, τόσο στη Γερμανία, όσο και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαιώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εφημερίδα «Der Ηandelsblatt», επισημαίνει πως το σχέδιο που επελέγη για την Κύπρο, δεν αποτελεί πρότυπο για άλλες χώρες. Μάλιστα, σημειώνει πως δεν ήταν ιδέα του Βερολίνου η επιβολή φόρου στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στις κυπριακές τράπεζες.

Δεν ήταν δική μας ιδέα να θιγούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, αλλά μια πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης. Θα ήθελα για ακόμα μία φορά να τονίσω ότι η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση που δεν είναι συγκρίσιμη με καμία άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε. Και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ.

 

«Η ευρωπαϊκή κατευθυντήρια γραμμή για τις καταθέσεις και η εγγύηση για τα ποσά ως 100.000 ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει χαρακτηριστικά και μάλιστα κατ΄επανάληψη στο πλαίσιο της συνέντευξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.