ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβουλεύσεις Πούτιν με τον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. για τις σφαίρες επιρροής

15:21 - 08 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Διαβουλεύσεις Πούτιν με τον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. για τις σφαίρες επιρροής
Τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου και της Ευρωζώνης, η ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας - Γερμανίας καθώς και η κατάσταση στη Συρία βρίκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχει ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου και της Ευρωζώνης, η ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας - Γερμανίας καθώς και η κατάσταση στη Συρία βρίκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχει ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Η Ρωσία άλλωστε είναι ο βασικός προμηθευτής με ενεργειακούς πόρους της Γερμανίας, ενώ αρκετά ρωσικά κεφάλαια κινούνται προς το βορρά και τη Βαλτική μετά την κυπριακή κρίση.


Σημειώνεται ότι η ετήσια βιομηχανική έκθεση στο Αννόβερο, αποτελεί την αφορμή για την του Ρώσου προέδρου. Περισσότερες από 160 εταιρείες από όλους τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής λαμβάνουν μέρος στην φετινή έκθεση, ενώ η επίσκεψη Πούτιν αναμένεται να προωθήσει ρωσικές επιχειρήσεις και περιοχές σε στρατηγικούς επενδυτές στη Γερμανία και την Ευρώπη γενικότερα.

 

H Γερμανία τάσσεται υπέρ μιας «ανοιχτής κοινωνίας» στη Ρωσία, σύμφωνα με τις δηλώσεις της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ στην τελετή εγκαινίων της ετήσιας βιομηχανικής έκθεσης του Ανόβερο, παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Στην ομιλία της, η κ. Μέρκελ τόνισε πως η "συνεργασία επιτυγχάνει το μέγιστο αποτέλεσμα όταν υπάρχει ενεργός κοινωνική δράση". "Βερολίνο και Μόσχα", συνέχισε "πρέπει να εντείνουν τον διάλογο σε αυτόν τον τομέα. Σημαντικό είναι επίσης να δίνεται στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μια αληθινή ευκαιρία για δράση" επισήμανε, με αφορμή τον πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ρωσικές αρχές στα παραρτήματα των Ιδρυμάτων των Χριστιανοδημοκρατών «Κόνραντ Αντενάουερ» και των Σοσιαλδημοκρατών «Φρίντριχ Εμπερτ», στη Μόσχα.
"Έχουμε μιλήσει πολύ γι' αυτό το θέμα στο πλαίσιο του διαλόγου της Αγίας Πετρούπολης" σημείωσε η κ. Μέρκελ , προσθέτοντας πως θα πρέπει να εντατικοποιηθεί αυτή τη συζήτηση και να δοθούν " ευκαιρίες " στις ΜΚΟ στη Ρωσία.


Στο μεταξύ, πλήθος διαδηλωτών είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της έκθεσης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι ρωσικές αρχές από τις αρχές Μαρτίου στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα και οι οποίες χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό..


Από την πλευρά του ο κ. Πούτιν, μιλώντας στα εγκαίνια επισήμανε πως η ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια οικονομία παραμένουν "πολύ εύθραυστες" και υπογράμμισε τη σημασία της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, όπως και της αύξησης του όγκου των εμπορικών συναλλαγών Γερμανίας - Ρωσίας που το 2012 έφθασε στο επίπεδο-ρεκόρ των 80 δισ. ευρώ.

 

Πολυπληθής υπουργική παρουσία της Ρωσίας στο Ανοβέρο

 

Πολυπληθής και σημαντική είναι η ρωσική αντιπροσωπεία στη φετινή έκθεση, καθώς αποτελείται από τους υπουργούς: Οικονομικής Ανάπτυξης, Αντρέι Μπελούσοφ, Παιδείας και Επιστημών, Ντμίτρι Λιβάνοφ, Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ. Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, και Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, καθώς και τους επικεφαλείς των μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών.


Τη Δευτέρα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη, κατά την οποία θα λάβει μέρος στα εγκαίνια των εκδηλώσεων για το Έτος Ρωσίας, ενώ παράλληλα αναμένεται να υπογράψει διμερεί
Σημειώνεται ότι ο Βλ. Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί και με τον Μπαράκ Ομπάμα τον Ιούνιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.