ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η Πορτογαλία πρέπει να συνεχίσει τα μέτρα» τονίζει η Κομισιόν

17:08 - 08 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Ξεκάθαρο μήνυμα για συνέχιση των δημοσιονομικών μέτρων και των μεταρρυθμίσεων έστειλε στην κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σίμον Ο' Κόνορ, με αφορμή την καταψήφιση μέτρων λιτότητας από το Συνταγματικό δικαστήριο της Πορτογαλίας, που προβλέπονταν στον προϋπολογισμό του 2013.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της Επιτροπής στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

 

Επεσήμανε, πάντως, ότι η Λισσαβόνα πρέπει να προσδιορίσει σύντομα τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2013, υπενθυμίζοντας ότι στόχος για φέτος είναι το έλλειμμα της χώρας να μειωθεί στο 5,5% του ΑΕΠ.

 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προειδοποίησε ότι τυχόν αποκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος θα υπονόμευαν τις προσπάθειες που έχει καταβάλει έως τώρα ο πορτογαλικός λαός.

 

Στην άτυπη συνεδρίασή τους στις 13 Απριλίου, στο Δουβλίνο,  οι 17 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να λάβουν μία καταρχήν απόφαση σχετικά με την επιμήκυνση των δανείων προς την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.