ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: «Δε θα πρέπει να είναι πρότυπο η διάσωση της Κύπρου»

18:17 - 08 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Μέρκελ: «Δε θα πρέπει να είναι πρότυπο η διάσωση της Κύπρου»
«Το παράδειγμα της Κύπρου δε θα πρέπει να λειτουργήσει ώς πρότυπο για μελλοντική διάσωση άλλων χωρών της Ευρωζώνης» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Χρειάστηκε να λάβουμε μέτρα τα οποία δεν πρέπει να αποτελούν πρότυπο για ένα στέρεο, ασφαλές τραπεζικό σύστημα στη Ευρώπη», δήλωσε η κ. Μέρκελ στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον κ. Πούτιν.

Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος περιμένει, όπως είπε, ότι η λύση που εφαρμόστηκε στην Κύπρο «θα αποτελέσει μοναδική περίπτωση και τέτοιες μέθοδοι δεν θα εφαρμοστούν και πάλι στο μέλλον».

Αναφερόμενη στους ελέγχους των ρωσικών αρχών σε γερμανικά πολιτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία, η καγκελάριος χαρακτήρισε «ενόχληση» και «επέμβαση» τον έλεγχο των σκληρών δίσκων ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατασχέθηκαν από τα εν λόγω ιδρύματα και επανέλαβε ότι η Γερμανία ελπίζει ότι η εργασία των ιδρυμάτων θα συνεχιστεί χωρίς εμπόδια.

Από την άλλη ο κ. Πούτιν υπεραμύνθηκε της ρωσικής νομοθεσίας, η οποία, όπως ανέφερε, προβλέπει έλεγχο της χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τόνισε ότι η ροή κεφαλαίων προκάλεσε την ανησυχία των αρχών. «Οι πολίτες μας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν από πού έρχονται αυτά τα χρήματα», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι ανάλογη νομοθεσία ισχύει και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 08 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.