ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 2.500 ισπανικές επιχειρήσεις χρεοκόπησαν το α' τρίμηνο του 2013

20:04 - 08 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Τα αρνητικά νέα για την ισπανική οικονομία εντείνονται, καθώς στο δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργείας στην Ευρωζώνη (πάνω από το 25% αυτοί που δεν έχουν δουλειά), έρχεται να προστεθεί και ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός εταιριών που «βάζουν λουκέτο».

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2013 κατέθεσαν αίτημα υπαγωγής στονπτωχευτικό κώδικα 2.564 επιχειρήσεις, 10% περισσότερες από το προηγούμενο τρίμηνο και 45% από την αντίστοιχη περίοδο του 2012. 

 

"Η πλειονότητα των ισπανικών επιχειρήσεων δεν είχε προετοιμαστεί για μια τόσο μεγάλη και παρατεταμένη κρίση, κάτι που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα" σημείωσε ο κ. Ramos - Juste, επικεφαλής οικονομικών μελετών της Axesor. 

 

Tα προβλήματα ρευστότητας, το πάγωμα των πιστώσεων, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές και η αναποτελεσματική διαχείριση ρίσκου συνέβαλαν στην αύξηση των χρεοκοπιών σε επίπεδο ρεκόρ, αναφέρει η έκθεση. 

 

Σημειώνεται ότι με βάση τις εκτιμήσεις της Axesor, περίπου 28.000 εταιρείες έχουν κλείσει από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση πριν από πέντε χρόνια. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.