ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι γερμανοί ψηφίζουν ευρώ

12:47 - 09 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Οι Γερμανοί παραμένουν σήμερα προσηλωμένοι στο ευρώ περισσότερο από ποτέ, παρά την κρίση που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, με τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων να επιθυμούν να διατηρήσουν το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Περίπου το 69% των Γερμανών που ερωτήθηκαν από το Ινστιτούτο Forsa για την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, εκτιμά ότι η Γερμανία πρέπει να διατηρήσει το ευρώ ως νόμισμα και ότι το ευρώ θα υπάρχει και στο μέλλον.

 

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό υποστήριξης στο ευρώ από τότε που αυτό υιοθετήθηκε το 2002, τονίζει η εφημερίδα, η οποία υπενθυμίζει ότι το 2012, οι μισοί απέρριπταν το ενιαίο νόμισμα.

 

'Ενα χρόνο αργότερα, μόνο το 27% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στο γερμανικό μάρκο.

 

Αυτοί που έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ευρώ είναι οι πιο νέοι και οι πιο ηλικιωμένοι. Συγκεκριμένα το 71% των ανθρώπων ηλικίας από 18-29 ετών και των ηλικίας άνω των 60 ετών τάσσονται υπέρ της διατήρησης του ευρώ.

 

Αντίθετα, οι ηλικίες 30-59 επιθυμούν την επιστροφή στο παλιό γερμανικό νόμισμα.

 

Για μεγαλύτερη δυσπιστία απέναντι στο ευρώ δείχνουν οι εργάτες οι οποίοι τάσσονται σε ποσοστό 46% κατά του ευρώ, ενώ το 45% θέλει τη διατήρηση του ενιαίου νομίσματος.

 

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Απριλίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.003 ανθρώπων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.