ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: «Σανίδα σωτηρίας» στην Ευρώπη από την Ιαπωνία

13:39 - 09 Απρ 2013 | Ειδήσεις
FT: «Σανίδα σωτηρίας» στην Ευρώπη από την Ιαπωνία
Για τη «μεγάλη φυγή» των ιαπώνων επενδυτών κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, τονίζοντας ότι οι μαζικές αγορές ομολόγων που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), θα στρέψουν το ενδιαφέρον στους ευρωπαϊκούς κρατικούς τίτλους.

Ενδεικτικό της αύξησης της ζήτησης στα ευρωπαϊκά «χαρτιά» αποτέλεσε η αποκλιμάκωση στα επιτόκια των ομολόγων των ευρωπαϊκών χωρών τη Δευτέρα.

 

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας υποχώρησε στο 1,71% χθες, σε χαμηλό ρεκόρ και περισσότερο από 2% μόλις πριν από μία εβδομάδα. Το κόστος δανεισμού της Αυστρίας μειώθηκε επίσης σε ιστορικά χαμηλά, ενώ οι γερμανικές, ολλανδικές και φινλανδικές αποδόσεις ομολόγων ήταν επίσης κοντά στο χαμηλότερο σημείο τους.

 

Σημαντική μείωση παρουσίασαν και οι τίτλοι των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, που δοκιμάζονται περισσότερο απ' όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Έτσι, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,31%, πέφτοντας κατά 11 μονάδες βάσης. Στην Ισπανία, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης, στο 4,71%.

 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των FT, το ευρώ βρέθηκε σε υψηλό 3 χρόνων έναντι του γεν, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα το κοινοτικό νόμισμα έχει σημειώσει άνοδο 7% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 09 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.