ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κάνει πίσω" ο όμιλος Kempinski για ξενοδοχείο στη Βόρεια Κορέα

22:31 - 09 Απρ 2013 | Ειδήσεις
"Κάνει πίσω" ο όμιλος Kempinski για ξενοδοχείο στη Βόρεια Κορέα
Η κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο χάλασε τα σχέδια του ξενοδοχειακού ομίλου.

Ο γερμανοελβετικός όμιλος Kempinski εγκατέλειψε το σχέδιο να ανοίξει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Βόρεια Κορέα και σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις για τη διαχείριση του τεράστιου ξενοδοχείου Ριουγκιόνγκ, καθώς η Πιονγκγιάνγκ απειλεί με πόλεμο τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο όμιλος είχε ανακοινώσει ότι θέλει να λειτουργήσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 150 δωματίων στο πυραμιδοειδές κτίριο του Ριουγκιόνγκ, το οποίο έχει 105 ορόφους αλλά παραμένει κενό επί πολλά χρόνια. Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ρέτο Βίτβερ φέρεται να δήλωσε ότι το σχέδιο αυτό θα αποδειχθεί χρυσοφόρο στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα κάνει "άνοιγμα" προς τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Έκκληση της Πιονγκγιάνγκ στους ξένους να εγκαταλείψουν την κορεατική χερσόνησο

 

Τις τελευταίες ημέρες η Πιονγκγιάνγκ εντείνει τις απειλές της εναντίον των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας και προειδοποίησε τους ξένους υπηκόους να εγκαταλείψουν την κορεατική χερσόνησο για να μην "παρασυρθούν" σε ένα "θερμοπυρηνικό πόλεμο".

Η εκπρόσωπος του ομίλου που ανακοίνωσε τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων δεν θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τους λόγους που δεν επιτεύχθηκε τελικά μια συμφωνία.

 

Ο Kempinski αυτοχαρακτηρίζεται ως ο παλαιότερος όμιλος πολυτελών ξενοδοχείων της Ευρώπης, καθώς λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1897. Μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και το ξενοδοχείο Adlon του Βερολίνου που έχει φιλοξενήσει βασιλείς, αρχηγούς κρατών και διασημότητες όπως ο κάιζερ Γουλιέλμος Β΄, η Γκρέτα Γκάρμπο και ο Φράνκλιν Ρούζβελτ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.