ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Φεύγει ο Πανίκος Δημητριάδης;

08:25 - 10 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Πολύ κοντά στην αποχώρηση από την ηγεσία της Κεντρικής τράπεζας της Κύπρου φαίνεται πως είναι ο Πανίκος Δημητριάδης, με το κλίμα στη Λευκωσία να είναι πολύ βαρύ για τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας.

Τα κυπριακά media προεξοφλούν το «κούρεμα» του κ. Δημητριάδη, με τα σημερινά τους πρωτοσέλιδα να αναφέρουν μεταξύ άλλων:

 

«Φιλελεύθερος»: Πόρτα εξόδου για το διοικητή

«Πολίτης»: Η βουλή ''κουρεύει'' σήμερα το διοικητή

«Αλήθεια»: Σφίγγει ο κλοιός για Δημητριάδη

«Σημερινή»: Πυρά απ' όλους δέχεται ο διοικητής

 

Ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, προχώρησε την Τρίτη στην ανάκληση του έμπιστου και έμπειρου συνεργάτη του διοικητή, του υποδιοικητή Σπύρου Σταυρινάκη. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο διορισμός του κ. Σταυρινάκη, που έγινε λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές, τερματίζεται, γιατί κρίθηκε ότι δεν υφίστανται «έκτακτες συνθήκες, ανάγκες και τα δεδομένα εκείνα που θα δικαιολογούσαν την επίκληση του δικαίου της ανάγκης».

 

Ο κ. Δημητριάδης, που διορίστηκε πριν ένα σχεδόν χρόνο από τον κ. Δημήτρη Χριστόφια, δέχεται από την πρώτη μέρα του διορισμού του αμφισβήτηση από ηγετικά στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

Τις τελευταίες βδομάδες σχεδόν όλα τα πολιτικά κόμματα ζητούν να παραιτηθεί, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την έκτακτη ρευστότητα 9,5 δισ. ευρώ που συσσώρευσε η Λαϊκή, για τη μεταφορά της στην Τράπεζα Κύπρου  και για τα εξοντωτικά – για τους ανασφάλιστους καταθέτες των δύο τραπεζών – διατάγματα που εκδόθηκαν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:21 - 10 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.