ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλάξεις Νοβότνι (ΕΚΤ) για το αν η Ευρώπη θα βγει ισχυρή από την κρίση

10:13 - 10 Απρ 2013 | Ειδήσεις
Την άποψη ότι δεν είναι βέβαιο πως η Ευρώπη θα καταφέρει να βγει πιο ισχυρή από την κρίση εξέφρασε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπογραμμίζοντας πως αυτήν χρονική στιγμή παρατηρείται μια τάση «επανά-εθνικοποίησης» που δεν αφορά μόνο τον τομέα της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Νοβότνι ανέφερε πως η Ευρώπη χρειάζεται τόσο τα μέτρα λιτότητας όσο και πολιτική ανάπτυξης, τονίζοντας ότι όλες οι χώρες πρέπει να διασφαλίσουν ότι έχουν υγιείς δημοσιονομικές δομές.


Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σλοβενία είναι κυρίως πολιτικά παρά οικονομικά, ενώ υποστήριξε πως δεν είναι ικανοποιημένος με τις τελευταίες εξελίξεις στην Πορτογαλία ύστερα από την απόρριψη μέτρων λιτότητας από το Συνταγματικό Δικαστήριο.


Αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχεται η Αυστρία προκειμένου να αλλάξει τη νομοθεσία της για το τραπεζικό απόρρητο, ο τραπεζίτης υποστήριξε πως ο τραπεζικός κλάδος της Αυστρίας είναι σοβαρός και προσανατολισμένος στην πραγματική οικονομία, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί φορολογικού παραδείσου.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:19 - 10 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.